پل سازی استاندارد با استفاده از قیر مناسب
پل سازی استاندارد امری بسیار حیاتی در امنیت شهروندادن و کاهش امر ترافیک و روانسازی مسیرهای تردد ماشین ها میباشد. همانطور که انسان شروع به گسترش در سراسر سرزمین ها و سرزمین ها کرد. ما به ساختاری برای غلبه بر موانع و موانع طبیعی نیاز داشتیم . مهندسان از منابع خود برای ایجاد پل ها استفاده کردند ، بخش اساسی زیرساخت ما که ما را بین شهرها پیوند می دهد و چشم انداز را تغییر می دهد.
پل ها چگونه ساخته می شوند؟ ساخت و ساز پل از ابتدا دستخوش دگرگونی عظیمی شده است. از جمله مصالح جدید مستحکم تر، ماشین آلات سنگین و تکنیک های جدید ساخت و ساز. اگرچه ساخت پل در دوران مدرن بسیار آسانتر است، مهندسی پل شامل فیزیک دقیق، منابع گسترده، فناوری پیشرفته و برنامهریزی کامل قبل و حین ساخت است. در حالی که پل ها نیاز به کار دقیق و دقیق دارند ، اصول اولیه ساخت پل پس از شکسته شدن ساده است . برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اصول پل سازی ، اینفوگرافیک زیر را بخوانید یا به آن بروید.
فرآیند پل سازی استاندارد
اکثر پروژه های ساخت پل از یک جدول زمانی مشابه استفاده می کنند که از مرحله برنامه ریزی شروع می شود و با آزمایش و بازرسی نهایی پایان می یابد. در حالی که پروژه های بزرگتر ممکن است نیاز به فرآیندهای تخصصی داشته باشند، اکثر پروژه ها این پنج مرحله را دنبال می کنند.
بازرسی و برنامه ریزی سایت
قبل از شروع ساخت و ساز، برنامه ریزان باید محل را از نظر خاک در نزدیکی محل پل از نظر استحکام، عمق، طرح زمین و سایر عناصر آزمایش کنند تا از ایمنی و دوام سازه نهایی اطمینان حاصل کنند. با استفاده از نتایج این آزمایشها و با کمک طراحی به کمک کامپیوتر، مهندسان میتوانند رفتار پل را در وزنها و شرایط آب و هوایی مختلف برای تعیین نوع پل و نحوه ساخت آن به تصویر بکشند.
تنظیم پایه
پس از تکمیل برنامه ریزی، کارگران در محل کار شکسته می شوند و شروع به نصب فونداسیون پل می کنند. برای انجام این کار، سازندگان یک مکان ثابت را انتخاب میکنند یا شمعهای نگهدارنده را به داخل زمین میرانند و ستونهای محکم (معروف به پایهها) را نصب میکنند که بعداً بقیه پل را پشتیبانی میکنند. این پایه ها معمولاً از بتن ساخته می شوند و می توانند وزن زیادی را تحمل کنند.
نصب پایه ها و تکیه گاه های پل
هنگامی که ته پایه های پل در جای خود قرار گرفتند، خدمه به سمت بالا حرکت می کنند تا هر پایه به ارتفاع از پیش تعیین شده خود برسد. پس از نصب پایه ها، زمان اضافه کردن سازه های حمایتی مانند تکیه گاه ها است که در هر انتهای پل قرار دارند و برای مقاومت در برابر نیروی افقی ایجاد می شوند.
سایر ویژگی های پشتیبانی در پل سازی استاندارد ممکن است شامل تیرها، یاتاقان های پل و دیوارهای حائل باشد. این اجزا همگی زیر سازه را تشکیل می دهند و از تقویت کننده های مناسب برای حمایت از روسازه اطمینان حاصل می کنند. این تکیه گاه ها بسته به نوع و اندازه پل می توانند کاملاً از بتن یا ترکیبی از فولاد یا مواد دیگر استفاده کنند.
تکمیل روبنا
روبنا شامل تمام اجزایی است که به طور مستقیم بار را دریافت می کنند. از جمله تیرها، قوس ها یا کابل های معلق بسته به نوع پل. سپس نوبت به ساخت عرشه پل و جاده، با ترکیب مواد مناسب مانند بتن، آسفالت و میلگرد می رسد. خدمه همچنین ویژگی های ایمنی مانند نرده های محافظ، روشنایی و علائم را در این مرحله نصب خواهند کرد.برای نصب روبنا، مهندسان باید مواد مختلفی را مهار کنند و سازه هایی را جمع آوری کنند که در معرض باد، گرانش و سایر نیروهای طبیعی موجود در منطقه، پشتیبانی را حفظ کنند.
بازرسی نهایی کیفیت و ایمنی
هنگامی که پل سازی استاندارد کامل شد، خدمه آزمایش های ایمنی را با استفاده از جرثقیل ها و بوم های پل انجام می دهند تا اطمینان حاصل کنند که سازه تمام استانداردهای کیفیت را برآورده می کند. این آزمایشها به مهندسان اجازه میدهد تا هرگونه نقص ساختاری را رد یا برطرف کنند و با نصب سیستمهای روسازی نهایی و الکتریکی پیش بروند.
پل سازی استاندارد بر فراز آب
پل هایی که بر روی آب ساخته می شوند از فرآیند ساخت و ساز مشابه هر پل دیگری استفاده می کنند. اما چند فاکتور اضافی وجود دارد که باید در مراحل برنامه ریزی و ساخت و ساز در نظر گرفته شود. برای اکثر پلهایی که روی آبهای عمیق ساخته میشوند، خدمه ساختوساز باید سدها یا کاسههای پایینتری در آب بسازند تا سد و سکویی برای ایستادن برجهای بتنی ایجاد کنند. دریاچهها و بستر رودخانهها میتوانند ناپایدار باشند، بنابراین ممکن است خدمه برای دستیابی به ثبات نیاز داشته باشند که انبوهها را به عمق زمین برانند.
اگر سطح آب به اندازه کافی پهن باشد، پل سازان ممکن است نیاز داشته باشند تجهیزات ساخت و ساز تخصصی مانند جرثقیل های شناور، بوم های پل و سکوهای آبی با قابلیت کار روی آب را وارد کنند. این ماشینها به کارگران اجازه میدهند تا بازرسیهای ایمنی را انجام دهند و در مناطقی کار کنند که از زمین نمیتوانند به آن دسترسی داشته باشند.
طراحی پل سازی استاندارد
پل سازی استاندارد به گونه ای طراحی شده اند که با توجه به کاربرد و موقعیت مکانی، تنش و فشار را به طرق مختلف کنترل کنند. رایج ترین طرح های پل عبارتند از:
پل های معلق: کابل های آویزان شده از آویزهای عمودی از عرشه پل پشتیبانی می کنند در حالی که پایه ها فشار را متعادل می کنند.
خرپایی: روبنا از وترها یا تیرهای مورب تشکیل شده است که کشش و فشردگی را در سرتاسر سازه حمل می کنند.
قوسی: یک قوس فولادی، سنگی یا بتنی فشار را متعادل می کند و به عنوان بادگیر عمل می کند.
کنسولی: پل های کنسولی از مجموعه آکوردهای بالایی برای حمل کشش و از آکوردهای پایینی برای کنترل فشار استفاده می کنند.
پل تیری : این پل ها به پل های تیرچه ای نیز معروف هستند، از تیرهای افقی تشکیل شده اند که توسط ستون های عمودی یا پایه های ساخته شده از بتن مسلح یا فولاد پشتیبانی می شوند .
نقش مهندسان در پل سازی
مهندسان زمان و منابع زیادی را برای ساختن پلی سرمایه گذاری می کنند که به هدف خود دست می یابد و با چالش هایی مشابه آنچه که در تلاش برای ساختن زیر آب هستند، مواجه می شوند .
اگرچه پل سازی استاندارد انواع مختلفی دارد ٬ اما همه آنها از اصول مهندسی استفاده می کنند تا به عنوان سازه های ایستاده ای عمل کنند که مردم هر روز از آنها برای حمل و نقل و رفت و آمد استفاده میکنند. پل ها هم از نظر هدف کاربردی و هم از نظر طراحی زیبا هستند. منعکس کننده هماهنگی هایی هستند که مهندسان و سازندگان برای رسیدن به آن تلاش می کنند.
وقتی در رابطه با نقش قیر در پل سازی استاندارد صحبت کردیم مطمئنا خرید قیر یکی از چالش های شما همراهان میباشد. ما در فلات قیر این اطمینان را به شما میدهیم که قیمت قیر ما با توجه به کیفیتی که ارائه میدهیم بسیار ارزش خرید بالایی دارد .
نقش قیر در پل سازی
در فلات قیر همیشه به این موضوع اشاره کردیم که قیر در صنایع مختلفی کاربرد دارد . اصلی ترین کاربرد قیر در صنایع ، در پروژههای عمرانی و راه سازی است . در واقع برای ساخت یک راه و مسطح کردن آن نیاز به استفاده از آسفالت با قیر کیفیت بالا است . یک آسفالت کامل و بی نقص نیز نیاز به عملیات قیرپاشی به موقع و صحیح دارد . هر چه این مرحله دقیقتر انجام شود ، کیفیت نهایی کار بالاتر میرود . در فلات قیر و ادامه این مقاله با مراحل آسفالت و قیرپاشی و جایگاه اصلی مرحله قیرپاشی در راهسازی آشنا میشویم :
مراحل قر پاشی در ساخت و ساز
- زیرسازی: قبل از انجام مرحله قیرپاشی در صنایع، نیاز به زیرسازی است. در زیرسازی یک جاده باید شیب جاده، سطح بندی و جدول بندی به طور کامل انجام شود. در این مرحله شن ریزی و سنگ ریزی روی سطح جاده نیز انجام میشود. دستگاه گریدر بر روی سطح مورد نظر حرکت میکند و مواد ریخته شده را کاملاً صاف و یک دست میکند. سپس روی آن آب پاشیده میشود تا غلتک بتواند به راحتی روی سطح مورد حرکت کند.
- قیرپاشی: در این مرحله پس از زیرسازی جاده ، به مرحله قیرپاشی در صنایع میرسیم . کاربرد قیرپاشی در صنایع مختلف در این مرحله بیشتر آشکار میشود . به دلیل اینکه قیرپاشی در این مرحله میتواند زیرسازی را به درستی تکمیل کند . قیرریزی درست در این مرحله میتواند منافذی که بین سنگ ریزهها و شنها بوده را کاملاً بپوشاند . اگر در این مرحله منافذ بسته نشوند ، زمینه برای نفوذ آب باران و ترک خوردگی سطح جاده فراهم میشود .
- آسفالت کردن و غلتک زنی: با قیرپاشی در صنایع ، جاده برای آسفالت کردن و غلتک زنی آماده میشود. به عبارت دیگر، قیرپاشی باعث میشود چسبندگی آسفالت بیشتر شود. در این مرحله آسفالت انجام میشود. همچنین برای اتمام کار، یک غلتک سنگین روی آسفالت حرکت داده میشود. غلتک ناهمواریهای باقی مانده را کاملاً صاف کرده و کار را تمام میکند.